Oh happy deeg: Flammkuchen-rolletjes

Pizzadeeg is een heerlijke basis voor je eigen, zelfgebakken pizza. Maar wist je dat je er ook geweldige flammkuchen-rolletjes mee kunt maken? En feestelijke pizzabagels? Lekker hoor, zo’n snackje van eigen deeg.

Productie Valérie Ntantu | Tekst Guillaume Marinette | Foto’s David Japy

Voor 6 personen

2 uien • 1 rol pizzadeeg • 150 g crème fraîche • 1 snufje nootmuskaat • 150 g spekjes •
1 eidooier, losgeklopt

Bereiding

Pel en snipper de uien en fruit ze in een koekenpan. Voeg na 2 minuten een paar scheutjes water toe en laat sudderen tot de uien smelten en glazig worden. Rol het deeg uit en bestrijk het met de crème fraîche. Bestrooi met de nootmuskaat. Leg daarop de uien en spekjes en rol het deeg strak op. Laat 10 minuten rusten in de vriezer en snijd de rol dan in plakken van 2-3 cm. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de zichtbare delen van het deeg met eidooier en bak de rolletjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Benieuwd naar de andere recepten? Die staan in VIVA-09, deze editie ligt t/m 5 maart in de winkel of bestel ‘m hier.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «