Oh my: er bestaat zoete hummus die perfect is als toetje

hummus als toetje

Met avocado op een rijstwafel, om in te dippen met je wortel en… hummus als toetje! Nee, dan hebben we het niet over een pikante of knoflook-achtige variant om na je diner te eten: er bestaat nu namelijk ook zoiets als zoete hummus.

Dankzij het Amerikaanse bedrijf Delighted by Hummus bestaat er hummus in smaken als brownie, chocola en munt, vanille en kaneel. Oh my…

Romige textuur

Makenzie Marzluff, oprichtster van het bedrijf, maakte plannen voor een hummusbar en was op zoek naar desserts. Ze kwam op het idee om een zoete variant van het kikkererwtengoedje te maken en wat blijkt? Door ingrediënten als suiker, cacaopoeder en vanille toe te voegen aan de kikkererwten, ontstaan de lekkerste toetjes. De desserts hebben een romige textuur en zijn gluten- en sojavrij. Volgens Culy.nl is de hummus perfect om koekjes in te dippen, als glazuur op taart te gebruiken of tussen twee koekjes als de ultieme cookie sandwich.

De zoete hummus is voorlopig alleen nog verkrijgbaar in Amerika, maar het kan niet anders dan het een kwestie van tijd is totdat we er ook in Nederland van kunnen genieten.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Culy.nl | Beeld Delighted by Hummus