Ontmoet onze nieuwste obsessie: Japanse pancakes

Japanse pancake

We hebben echt niet heel veel nodig om gelukkig te worden. Sterker nog: wij zouden nu al dolblij zijn als we gewoon weer eens dingen die we niet nodig hebben kunnen kopen bij de Hema of ergens anders dan thuis een glas wijn drinken. Niemand weet wanneer dat gaat gebeuren, dus het is duidelijk dat we het nu moeten hebben van de dingen waar we wél zelf controle over hebben. 

En dat is: eten. Of deze stapel Japanse pancakes om precies te zijn.

Goudgeel en fluffy

Ze zijn goudgeel, fluffy en lijken bijna meer op een soufflé dan een pannenkoek. Zo wiggl-y en cute, dat hebben ze natuurlijk in Japan bedacht. In Tokyo kun je het ontbijt dan ook op iedere straathoek krijgen, in Nederland is de Japanse pancake vooralsnog niet helemaal ingeburgerd. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, want ja, dit is net zo lekker als het eruit ziet.

Tekst gaat verder onder video.

Het beste nieuws van alles is dat je hier geen keukenprinses voor hoeft te zijn. Een beetje rap werken is wel een vereiste voor het meeste succes, maar dat kun jij. Receptje dan maar? Komt ‘ie:

De ingrediënten

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • een halve eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel zonnebloem- of druivenpitolie
  • 180 ml melk
  • Een snuf vanille-extract
  • Oliespray of een olie met een milde smaak
  • Maple syrup, bosbessen, bacon – of welke topping je zelf maar wil.

Zo maak je het

  1. Zeef de bloem, het bakpoeder en de suiker in een kom. Maak een kuil in het midden en breek daarin het ei en voeg de olie toe. Roer dat door de bloem, voeg daarna langzaam de melk toe en klop door. Je kunt dat ook allemaal in de blender gooien. Roer daarna het vanille-extract erdoor. Het beslag komt het best tot z’n recht als je snel werkt.
  2. Verwarm op laag vuur een pan met anti-aanbaklaag en laag daarin twee ringen van ongeveer 3,5 cm hoog. Bespray de pan licht met de olie en vergeet de binnenkant van de ringen niet. Vul de ring tot niet meer dan 3/4 met beslag en zet vervolgens de deksel op de pan. Laat de pannenkoeken 10 minuten op laag vuur bakken. Tegen die tijd zie je als het goed is bubbeltjes op de pannenkoek en is de buitenste rand droog.
  3. Draai de pannenkoeken vervolgens voorzichtig om. Bak vervolgens nog 1 à 2 minuten. Houd de pannenkoeken warm terwijl je de rest van de stapel bakt. Maak de stapel af met je favoriete topping en ta-daa: breakfast of champions.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Glamour UK | Beeld: Getty
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. @susandalstra