Op vakantie, maar dan thuis: zo maak je watermeloengranita

Watermeloengranita

Heimwee naar tropische oorden? Met deze simpele recepten zorg je voor dat vakantiegevoel maar dan thuis. 

Voor 6 personen

1 kleine watermeloen • sap van 2 limoenen • 3 el agavesiroop of honing (optioneel)

Bereidingswijze

Haal het vruchtvlees uit de watermeloen, verwijder de pitjes, snijd in blokken en mix fijn in de blender of met de staafmixer. Voeg het limoensap en de agavesiroop toe en mix even opnieuw door. Giet het mengsel in een kom en zet het zo’n 2 uur in de diepvries. Roer geregeld om. Maal het nadien even heel kort fijn in de blender of stamp het tot crushed ice in de vijzel. Lepel de granita in de glazen en serveer meteen. Deze granita is lekker met wat aardbeien, of je kunt hem serveren als een cocktail met wat gin erbij.

Blijvertjes

Of je nou alweer terug bent of helemaal niet naar het buitenland gaat dit jaar, we kunnen allemaal wel een tropische boost gebruiken. Manon van Aerschot helpt je in Alle dagen vakantie een handje om in je eigen huis of tuin in vakantiestemming te komen.

Benieuwd naar de andere recepten? Die staan in VIVA-34, deze editie ligt t/m 25 augustus in de winkel of bestel ‘m hier.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «

Productie: Michelle Wolfkamp | Tekst: Mai Nguyễn | Foto’s: Roland J. Reinders