Basta met pasta! Wij zijn gek op pasta, maar in deze gerechten is geen deegsliert te bekennen. En toch is ook pasta 2.0 molto bene!
Pompoen & courgette met olijven en feta
Bereidingstijd: 10 minuen | Glutenvrij
Dit heb je nodig voor 4 personen:
2 kleine courgettes, boven- en onderkant eraf • 2 kleine gele zomerpompoenen, boven- en onderkant eraf • 2 el heel fijngesneden rode ui • 115 g feta, grof verkruimeld • 16 kalamata-olijven, ontpit, drooggedept, in de lengte in vieren
Voor de dressing:
4 el karnemelk • 4 el olijfolie • 2 el citroensap • zout en versgemalen zwarte peper • snufje kristalsuiker • handvol muntblaadjes, fijngesneden, plus hele blaadjes voor eroverheen
Extra nodig: spiraalsnijder
Zo maak je het:
Maak eerste de dressing door alle ingrediënten in een kommetje goed door elkaar te kloppen. Spiraliseer de courgettes en pompoenen. Leg ze in een dunne laag op keukenpapier en dep ze zo droog mogelijk.
Schep in een schaal de gespiraliseerde groentes, ui en het grootste deel van de feta door elkaar. Bestrooi de salade daarna met de rest van de feta, de in stukjes gesneden olijven en een paar muntblaadjes. Dien meteen op, met de dressing ernaast.
Mangiare gustoso!
Pasta, maar dan anders
Gezond zijn ze, deze net-even-anders recepten zonder traditionele Italiaanse deegpasta. In dit creatieve kookboek vind je tachtig lekkere recepten met originele pasta en noedels. Pasta 2.0 door Caroline Bretherton (Becht € 19,99)
Dit recept komt uit VIVA 31. De editie ligt t/m dinsdag 7 augustus in de winkel of kun je hieronder online bestellen.
Delen