Het peperkoekhuisje van 2020 is niet zoet, maar hartig: dit is de ‘charcuterie chalet’

charcuterie chalet

Na een allesbehalve zoet jaar (dag 2020, wij checken alvast uit), lijkt de volgende foodtrend bijzonder gepast. Het schattige peperkoekhuisje wordt ingeruild voor de ‘carchuterie chalet’. 

Dat is geen goed nieuws voor vegetariërs en vegans. Het charcuterie chalet is namelijk, zoals de naam al een beetje weggeeft, bekleedt met lappen vlees. De dakpannen bestaan uit plakken chorizo, voor het baksteen worden speklappen en hammen ingezet. Als finishing touch is het huisje aangekleed met soepstengels, kaas, nootjes en olijven. Een stuk brie als voordeur, manchego voor de fundering, olijven als grindpad – bepaald geen halve maatregelen.

Kneuterige look

Eigenlijk een ordinaire borrelplank dus, ware het niet dat de charcuterie chalet eruit ziet als een knutselwerk van een kind uit groep 5. En ach: eigenlijk past die kneuterige look precies bij de feestdagen van dit jaar, waarin we allemaal wat creatiever moeten zijn en roeien met de riemen die we hebben.

Leg een schapenvel voor de haard, schenk een glas rood in, leg een gezelschapsspel op tafel en nodig je drie beste vrienden uit (het mag weer van de premier): als dát geen avond voor in de boeken wordt…

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jisoo Kang (@jisookangg)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Felicity Cloake (@felicitycloake)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ryley Riopelle Bennett (@mrs.rbennett)

Toch meer een zoetekauw? Dan is deze warme chocolademelk-plank precies wat je nu wil.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: HLN. | Beeld: iStock
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.