Perfect om op te warmen: 3 lekkere winterse cocktails

winterse cocktails

Dacht jij dat cocktails uitsluitend voor tropische stranden en zonnige terrassen waren? Think again. Nu onze oren buiten bijna van onze kop afvriezen, kunnen we zo’n opwarmer in de vorm van een alcoholische versnapering júíst goed gebruiken. Deze 3 varianten zijn helemaal winterproof.

G&T Winter Serve

Het is inmiddels duidelijk dat gin-tonic een blijvertje is. Zomer of winter, we willen dit drankje altijd en overal. Het fijne is dat de mogelijkheden oneindig zijn met deze frisse cocktail. In de winter is deze variant met gedroogde sinaasappel en kaneel onze favoriet.

Ingrediënten

  • 50ml gin (voorkeur: Damrak)
  • 150 ml tonic
  • 1 schijfje gedroogde sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • ijsblokjes

Bereidingswijze

Vul een glas met met ijsblokjes. Voeg de gin toe en top af met tonic. Garneer de G&T met een schijfje gedroogde sinaasappel. Roer goed en voeg ten slotte een stokje kaneel toe.

Mr Macawber’s Gin Winter Punch

Gin punch?! Yep. Feitelijk een kater-to-be in een schaal, maar deze cocktail is het zeker waard dat risico te nemen. Voor de ambitieuze thuisbartenders onder ons is deze cocktail het perfecte drankje om te serveren tijdens een tipsy tea party. Idealiter serveer je deze warme punch namelijk in een theepot met bijpassende theekopjes.

Ingrediënten

  • 400 ml gin (voorkeur: Hendrick’s)
  • 400 ml Madeira wijn
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 6 grote citroen en sinaasappel twists
  • 1 klein schijfje sinaasappel
  • 1 verse ananas
  • 4 theelepels honing
  • Sap van twee citroenen
  • 3 kruidnagels
  • snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten in een pan en plaats deze op het vuur. Laat het mengsel 20-30 minuten lekker pruttelen. Proef en voeg – afhankelijk van je voorkeur voor zoet of zuur – citroen of honing toe.

Winter Spiced Moscow Mule

Moscow Mule, wij zijn er gek op. Daarom vinden we dat een winterse twist op deze cocktailklassieker zeker niet mag ontbreken in dit lijstje.

Ingrediënten

  • 50 ml wodka (voorkeur: Belvedere)
  • 150 ml ginger beer
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 schijfje sinaasappel
  • cranberries naar smaak
  • 1 takje verse rozemarijn
  • crushed ice

Bereidingswijze

Mix de ginger beer, wodka, sap van de sinaasappel en crushed ice in een mok. Roer goed en garneer de cocktail met een schijfje sinaasappel en een takje rozemarijn.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.