Proost! Alcohol drinken maakt je aantrekkelijker

Prima nieuws om je weekend mee te beginnen: van alcohol drinken word je aantrekkelijker! Het zit niet alleen in ons (aangeschoten) hoofd, het is nu ook bewezen. Uit onderzoek van de universiteit van Bristol is gebleken dat iemand die twee glazen alcohol drinkt, als meer appetijtelijk wordt beschouwd door haar omgeving. Een onderzoek naar ons hart…

De onderzoekers bestudeerden of alcohol ertoe kan leiden dat een alcoholdrinker aantrekkelijker wordt gevonden dan een nuchter persoon. Er werd door enkele personen alcohol gedronken en na elk drankje werden hier foto’s van gemaakt. Een tweede groep proefpersonen kreeg de beelden voorgelegd en moesten aangeven welke personen het meest verleidelijk waren.

Kiekjes van proefpersonen die een glaasje op hadden werden als aantrekkelijker gezien dan de nuchtere personen. Een tweede glas vergrootte dat effect. Helaas: na het derde glas daalde de aantrekkingskracht weer… Een verklaring hiervoor is er niet, maar een mogelijke uitleg zou zijn dat alcohol de bloedvaten verwijdt, wat voor een ‘gezonde’ en aantrekkelijke blos op de wangen zorgt. Ook het groter worden van de pupillen kan als aantrekkelijk worden beschouwd.

Uit eerdere onderzoeken bleek al dat we onszelf ook een stuk leuker vinden wanneer we een glaasje op hebben.

Cheers!

Beeld: iStock