Recept van de week: Burrata met vlierbessensaus, komkommer en appel

Er is meer dan schnitzel en apfelstrudel in Wenen. Met dit recept voor buratta met vlierbessensaus, kijk je het kunstje af van de beste chefs in town.

Benodigheden voor 4 personen

Voor de vlierbessensaus:
2 blaadjes gelatine • 55 ml vlierbessensiroop • ½ komkommer • zout

Voor de basilicumolie:
50 g basilicumblaadjes • 100 ml druivenpitolie

Voor het serveren:
½ komkommer • 2 groene appels • 1-2 el citroensap • 400 g burrata (Italiaanse zachte kaas) • zout en peper • takjes basilicum

Hoe maak je het?

Week voor de vlierbessensaus de gelatine in koud water. Verwarm 100 ml water, knijp de gelatine uit en los in het warme water op. Meng de vlierbessensiroop erdoor. Was de komkommer en snij in plakken. Overgiet met 100 ml water en laat enkele minuten trekken. Pureer de komkommer met het water en wrijf door een zeef. Voeg toe aan het vlierbessenmengsel en breng op smaak met zout. Zet koel weg.

Blancheer voor de basilicumolie de blaadjes basilicum in kokend water en koel af in koud water. Knijp het basilicum uit, pureer met de druivenpitolie en wrijf door een zeef. Schil 
en halveer voor het serveren de komkommer. Schep de zaadlijsten eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. Blancheer ze kort in kokend water. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap. Schep telkens 2 tot 3 eetlepels vlierbessensaus in een diep bord. Leg de blokjes komkommer en appel er in het midden in. Schep daarop de burrata en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met de basilicumolie en garneer met takjes basilicum.

Dit recept staat in VIVA 8 2018. De editie ligt van t/m 27 februari  in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «