Recept van de week: Eenhoorn pancakes

Roze pannenkoeken ondergedompeld in glitters? Graag! Lekker (uni)corny.

Benodigheden voor 12 pancakes:

250 g bloem • 1 snufje fijn zout • 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille-extract • 50 g lichte basterdsuiker • 1 zakje bakpoeder • 2 eieren • 50 ml zonnebloem- of druivenpitolie • 150 ml volle melk • natuurlijke kleurstoffen (groen, blauw, geel en roze) • 60 g witte smeltchocolade • gekleurde strooidecoraties • kokosschaafsel

Hoe maak je het?

Meng in een kom de bloem, het zout, beide soorten suiker en het bakpoeder. Voeg de eieren één voor één toe en klop ze erdoor met een vork. Voeg de olie toe en klop opnieuw. Schenk dan de melk erbij en klop tot het beslag mooi glad is.Verdeel het beslag over vier kommen. Doe in elk een klein beetje kleurstof, meng goed en laat een halfuur bij kamertemperatuur staan.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schenk er een sauslepel beslag in. Bak elke pannenkoek en keer ’m om zodra er bovenop belletjes ontstaan. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Giet de vloeibare chocolade over de gekleurde pannenkoekjes en versier ze met strooisels en kokosschaafsel.

Dit recept is afkomstig uit het boek I love unicorn food door Sandra Mahut en vind je in VIVA 6 2018. De editie ligt van t/m 13 februari  in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «