Recept van de week: Lasagne met pompoen en saucijs

lasagne met pompoen

Natuurlijk moet je even wat voorbereiden. En is ie het lekkerst met zelfgemaakte bechamelsaus (nee, dat is níét moeilijk – zie het recept). Maar zodra ie in de oven staat, heb je er geen omkijken meer naar.

Lasagne met pompoen en saucijs

Voor 6 personen: 12 lasagnebladen, vers of gedroogd • 500 g pompoen • 50 ml olijfolie • 1 snufje fleur de sel • 3 takjes verse rozemarijn • 100 g kippenborst • 500 g saucijzen zonder vel • 1 teen knoflook, fijngehakt • 200 ml kippenbouillon • 600 ml bechamelsaus (zie recept) • 200 g geraspte emmentaler
Bereidingstijd: 50 minuten
Oventijd: 30-40 minuten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de pompoen in plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de plakken pompoen over. Besprenkel die met olijfolie en strooi er de fleur de sel over. Haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn en strooi die er ook over. Zet de bakplaat met de pompoen 30 minuten in de oven. Dat roosteren kun je ook al de avond van tevoren doen.

Haal de naaldjes van 1 takje rozemarijn en doe die met de kippenborst, saucijzen en knoflook in de kom van een keukenmachine en laat ’m draaien. Giet daarna een scheutje olijfolie in een braadpan en laat het gemalen vlees kleur krijgen. Voeg de kippenbouillon toe, roer goed en laat 5 minuten sudderen. Haal de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en hak die fijn. Roer ze door de bechamelsaus.

Zorg weer voor een voorverwarmde oven van 180 °C. Giet 1 theelepel olijfolie en een beetje bechamelsaus op de bodem van een ovenschaal van 40×20 cm. Leg 3 lasagnebladen naast elkaar. Wissel dan de volgende lagen af: vlees, lasagnebladen, geroosterde pompoen en bechamelsaus. Eindig met de pompoen en een beetje bechamelsaus. Bestrooi dat met de geraspte emmentaler en zet de schaal 30-40 minuten in de oven.

Bechamelsaus

Recept voor 600 ml: 30 g boter • 30 g bloem • 1 snufje zout • 500 ml melk • 1 snufje peper, 1 snufje nootmuskaat

Laat in een pan de boter op laag vuur smelten.
 Doe de bloem en het zout erbij. Klop totdat zich een bal vormt. Voeg de melk al roerend in kleine hoeveelheden toe en laat de saus dik en smeuïg worden. Voeg de peper en de nootmuskaat toe.

Meer lasagnerecepten? Check VIVA 42! Het blad ligt nu in winkel, kan je hier online bestellen of online lezen via Blendle.