RECEPT: Lauwwarme salade met wortels, karwij en feta

recept

Yesss, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuw recepten te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA één van haar favorieten. Deze week: lauwwarme salade met wortels, karwij en feta.

Voor 4 personen: 500 g biologische wortels, geschrapt • 4 el olijfolie extra vergine • 2 tl karwijzaad, een beetje gekneusd • sap van 1 citroen • 100 g feta • 1 el in smalle reepjes gesneden munt • ½ tl nigellazaad (naar keuze)

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de wortels in de lengte in vieren en dan in kleine blokjes. Verspreid ze op een bakplaat en voeg 2 eetlepels van de olijfolie, de helft van het karwijzaad en wat zout en peper toe. Hussel goed. Bak de wortels 30-40 minuten of tot ze zacht en een beetje droog zijn. Ze moeten een enigszins taaie textuur en een intens zoete smaak krijgen. Haal de wortels uit de oven en doe ze in een kom. Voeg de overige olijfolie en het karwijzaad toe, plus het citroensap, en meng alles goed. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de wortels op een bord, verkruimel de feta erover en bestrooi alles met de munt en het nigellazaad. Serveer de wortels warm.

Ook alvast inspiratie nodig voor morgen? In VIVA 14 vind je ook een heerlijk recept voor home made pickles. Bestel ’t blad hier.