Recept: pompoen pannenkoeken

Ik ben dol op pompoen; of het nu een spicy pumpkin soup met kokosmelk is of een pumpkinbread (vergeet bananabread, dit is zoveel lekkerder!). Maar Pumpkin Pancakes? Daar had ik nog nooit van gehoord. Vorige week bezocht ik een duurzame biologische pompoenboer en hier leerde ik gezonde, lekkere pompoen pannenkoeken bakken. Dit was zo lekker!

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 pompoen
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 1 theelepel zout
  • 250 g rozijnen
  • 1 theelepel vanille extract

Zó maak je pompoen pannenkoeken?

Eigenlijk is het heel erg simpel. Alleen de pompoen koken en schillen is even een karwei, maar mij is verteld dat je de oranje pompoenen gewoon mét schil kunt eten. Dat scheelt weer.
1.Snij de pompoen in blokjes.
2.Kook de pompoen en stamp de pompoen daarna tot een puree.
3.Maak het beslag van de pannenkoek met zelfrijzend bakmeel, suiker, ei en melk. Gooi genoeg melk in het beslag zodat het niet dik wordt en een extra eitje.
4.Nu meng je de pompoen puree met het pannenkoekbeslag. Voeg een snufje zout aan het beslag toe. Je kan als extraatje rozijnen en vanille extract aan het beslag toevoegen of wat kaneel.

Dit is ideaal als lunch, of ontbijt, of als je je kids stiekem extra groenten wilt voeren ;-).