Op hete kolen: Pompoen met salie, amandelen en chaource

Ook zo klaar met binnen zitten? Tip: Steek de barbecue aan. En grillen kan óók zonder vlees, bewijst dit originele groenterecept.

Voor 6 personen

Benodigdheden

  • 1 pompoen, medium formaat
  • 100 ml olijfolie
  • 2 el honing
  • 3 takjes salie, alleen de blaadjes, gesneden
  • 200 g Chaource (of een andere zachte koeienkaas)
  • 30 g geschaafde amandelen, even geroosterd

Bereiding

Temperatuur 180 °C, hitte indirect*

Snijd de pompoen in rechte plakken van gelijke dikte en verwijder de zaadjes. Maak een marinade van de olijfolie, honing en salie. Haal hier de pompoen doorheen. Bestrooi de pompoen met zout en gril aan beide zijden krokant. Zorg dat het vuur niet te hoog komt, zodat de pompoen vanbinnen gaar wordt. Leg stukjes Chaource op de pompoen en laat nog een minuutje meegaren en smelten. Strooi geschaafde amandelen over de pompoen en serveer direct.

* Voor indirect barbecueën verdeel je de briketten of kolen over de barbecue, waardoor je zones creëert. Als je indirect barbecuet, gaar je langzaam en dus niet direct boven de warmtebron.

De fik erin!

In Het complete BBQ boek leert topkok Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten om de lekkerste gerechten op de barbecue te bereiden. Van snacks tot hoofdgerechten en van marinades tot sauzen: in dit boek vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd diner van het vuur. € 25 Carrera

Productie: Michelle Wolfkamp | Tekst: Julius Jaspers | Foto’s: Dennis Brandsma

Benieuwd naar de andere recepten? Die staan in VIVA-14, deze editie ligt t/m 8 april in de winkel of bestel ‘m hier.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «