Voor 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Voorbereiding
- 1 tl kurkumapoeder
- ½ tl komijnpoeder
- tl korianderpoeder
- 2-3 el olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 cm gemberwortel, geraspt
- 600 ml kippenbouillon
- ½ flespompoen, in stukjes van ca. 2 cm
- 1 kaneelstokje
- 100 g parelcouscous
- 1 el honing
- 1 el boter
- 150 g kippendijfilets
Voor de topping:
- 2 tl kappertjes
- 15 g verse koriander, grof gehakt
Bereiding
Doe de kurkuma, komijn en koriander in een kommetje. Voeg 1 eetlepel olie toe en meng alles tot een glad mengsel. Lepel dit in een pan en bak 1-2 minuten op laag vuur, zodat de geuren vrijkomen. Bak de ui, knoflook, rode peper en gember 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij. Schep de stukjes pompoen erdoor en leg het kaneelstokje in de bouillon. Breng dit aan de kook en laat 25 minuten sudderen. Voeg de couscous toe, kook ’m in 8 minuten gaar en voeg naar smaak zout, peper en honing toe. Verhit de overige olie en boter in een koekenpan. Bak de kip rondom bruin, breng ’m op smaak met zout en peper en snijd ’m in reepjes. Verdeel de soep, leg kipreepjes op elke kom en bestrooi de soep met de kappertjes en koriander.
Benieuwd naar de andere recepten? Die staan in VIVA-05, deze editie ligt t/m 4 februari in de winkel of bestel ‘m hier.
Delen