Recept: salade met watermeloen en queso fresco

Wat krijg je als je een van de vele Peruaanse aardappelsoorten of 
quinoa mengt met limoen, queso fresco en rode peper? Een heerlijke Latijns-Amerikaanse salade!

Productie: Kimberly Palmaccio | Tekst: Martin Morales | Fotografie: David Loftus

Salade met watermeloen en queso fresco

Bereiding 15 minuten
 | Voor 4 personen

50 g kristalsuiker • 2 middelhete rode chilipepers, fijngehakt • 240 g watermeloen, in 
4 grote stukken • 40 g ongekookte zwarte quinoa • 100 g queso fresco of feta • 30 g waterkersblaadjes

Nodig voor de citroen-amandelvinaigrette

Schil van 1 citroen • 40 g hele amandelen, geroosterd en grofgehakt • 50 ml olijfolie • 10 ml wittewijnazijn met een snufje suiker • zout

Doe de suiker met 50 ml water in een kleine pan. Verhit dit mengsel al roerend op laag vuur totdat de suiker is gesmolten en het goed is vermengd. Voeg de pepers en watermeloen toe. Doe alles in een afsluitbare plastic zak of diepvriesdoos en laat het intrekken. Maak intussen de vinaigrette. Doe de citroenschil in een kleine pan en zet onder water. Breng op hoog vuur aan de kook en voeg een snufje zout toe. Draai het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen om de bittere smaak eruit te laten trekken. Laat de schil uitlekken en laat afkoelen onder koud stromend water. Herhaal deze stappen, dus het koken, pruttelen en uitlekken. Snijd de citroenschil als hij voor de tweede keer is uitgelekt in heel smalle reepjes, doe ze in een kommetje en meng de rest van de ingrediënten erdoor. Zet de vinaigrette opzij. Kook de quinoa en laat afkoelen. Leg op vier borden een stuk watermeloen. Strooi een kwart van de quinoa over elk stuk en doe hetzelfde met de feta en waterkers. Besprenkel alles met de vinaigrette en serveer meteen.

Enjoy!

Benieuwd naar de andere recepten? Die staan in VIVA-10, deze editie ligt t/m 13 maart in de winkel of bestel ‘m hier.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «