Recept: Tomatenbrood uit Barcelona

Je kunt blijven discussiëren of de Italiaanse, Franse of Spaanse keuken 
de beste is. Of je kookt gewoon het lekkerste uit deze mediterrane landen.

Benodigdheden voor 6 personen, als onderdeel van 
een tapastafel

Afkomstig uit: Barcelona, Spanje

3 teentjes knoflook • 12 sneetjes ciabatta 
• 6 heel rijpe tomaten • olijfolie • zeezout

Zo maak je het

  • Verhit de oven voor op 180 °C. Snijd de teentjes knoflook doormidden. Rooster het brood 5 minuten lichtjes in de oven en wrijf elke snee royaal in met de snijvlakken van het knoflookteentje.
  • Halveer de tomaten en wrijf de snijvlakken over de stukken toast. Druk zo veel mogelijk van het tomatenvocht in het brood en gooi het tomatenvel weg. Besprenkel het geheel met olijfolie, strooi er zout over en eet het brood meteen op, voordat het zompig wordt.
  • Als de tomaten niet zacht en sappig zijn, rasp je ze boven een kom en roer je er 
2 eetlepels olijfolie door. Ben je een knoflookliefhebber, dan kun je in een vijzel een pasta maken van knoflook, zout en 
een beetje olijfolie.
  • Strijk de pasta uit over het brood en verdeel de geraspte tomaten 
er dan over.

Eetsmakelijk!

Meer recepten lees je in VIVA 24. Deze editie ligt t/m 19 juni in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«

 Foto’s Bree Hutchins