Recept van de week: Amandel-
vijgentaart

amandel vijgentaart

Voor dit luxe dessert hoef je écht geen uren in de 
keuken te staan. Deze amandel-vijgentaart fiks je in tien minuten, de oven doet de rest.

Bereiding: 10 minuten + 25 minuten in de oven

Voor 6 tot 8 stukken: 50 g gemalen amandelen • 50 g poedersuiker • 50 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur • 1 groot 
ei en 1 losse, grote eierdooier • 175 g kant-en-klaar bladerdeeg (cirkel van 30 cm) • 200 g verse vijgen, in plakjes • extra nodig: keukenmachine

Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg een siliconen bakmat op een bakplaat. Doe de amandelen, poedersuiker, boter en eierdooier in de keukenmachine en zet aan tot het een gladde pasta is. Leg de bladerdeegcirkel op het bakmatje en snij rondom op 2,5 cm van de rand licht in. Besmeer de ruimte binnen deze cirkel met het amandelmengsel en leg de vijgen erop. Klop het hele ei 
los en bestrijk de rand van het deeg ermee. Zet 20-25 minuten in de oven tot het deeg gerezen en goudbruin is.

Meer bake it easy-recepten vind je in VIVA 45. Het blad ligt nu in de winkel of kan je hier online bestellen. Of lees VIVA via Blendle.