Recept van de week: Bonen met feta en groene chilipepersaus

bonen met feta

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: Bonen met feta en groene chilipepersaus.

Voor 4 personen: 40 ml extra vergine olijfolie • fijngeraspte schil en sap van een ½ onbespoten citroen • 4 lente-uitjes, in dunne ringen • 1 teen knoflook, fijngestampt met ½ tl zout • 400 g kikkererwten (blik), goed afgespoeld en uitgelekt • 300 g tuinbonen (blik), goed afgespoeld en uitgelekt • 1 tl komijnpoeder • ¼ tl Turkse rode chilivlokken • ¼ tl versgemalen zwarte peper • 2 middelgrote trostomaten, in blokjes • 2 volle el bladpeterselieblad, fijngehakt • feta, verkruimeld (of verse geitenkaas) • partjes citroen en pitabrood

Voor de groene chilipepersaus: 6 ingelegde groene chilipepers, grof gehakt • 1 teen knoflook, fijngehakt • 40 ml extra vergine olijfolie • scheutje citroensap • versgemalen zwarte peper en zout.

Meng de ingrediënten voor de saus en zet apart. Verwarm de olie met de fijngeraspte citroenschil en het citroensap in een middelgrote pan. Voeg de lente-ui en de knoflookpasta toe en bak 6 tot 8 minuten op laag vuur totdat de lente-ui zachter is. Roer de kikkererwten, de tuinbonen en de specerijen erdoor en verwarm ongeveer 5 minuten. Roer de tomaten erdoor en laat nog een minuut garen. Breng op smaak. Doe in kommen en garneer met peterselie en kaas. Lekker met groene chilipepersaus, de citroenpartjes en pitabrood.

Meer inspiratie nodig voor het diner? In VIVA 32 vind je ook een recept voor gepureerde tuinbonen. Je kunt het blad hier online bestellen.