Recept van de week: Bulgursalade met pompoen en geitenkaas

bulgursalade

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: bulgursalade met pompoen, abrikozen, walnoot en geitenkaas.

Voor 4 personen: ca 250 g bulgur • olijfolie • 1 rode ui in dunne ringen • 1 rode paprika, in blokjes gesneden • ½ flespompoen geschild en zonder pitten, in kleine blokjes • 50 g gedroogde abrikozen, fijngesneden • 50 g geroosterde en fijngehakte walnoten • geraspte schil van ½ citroen (of fijngesneden, ingemaakte citroen naar smaak, verkrijgbaar in de Turkse of Marokkaanse winkel) • 1 tl kaneel • peper en zout • handje munt en peterselie, fijngesneden • geitenkaas om over de salade te brokkelen (naar keuze) 

Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing en zet daarna afgesloten weg zodat hij (lauw)warm blijft. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui mooi bruin. Voeg de paprika en de pompoen toe en stoof de groenten een minuut of tien. Voeg abrikozen, walnoten, citroenrasp, kaneel, peper en zout toe en stoof de groenten gaar. Voeg de bulgur aan het groentemengsel toe en hussel door elkaar. Munt en peterselie erdoorheen roeren en, vllak voor het opdienen, een scheut olijfolie. Verkruimel tot slot de geitenkaas erover.

Ook inspiratie nodig voor morgen? In VIVA 21 vind je ook een recept voor salade van aardappels, doperwten en groene asperges! Het blad ligt nu in de winkel, of kun je HIER online bestellen.