Recept van de week: Eitjes uit de oven met pimpernel en zeezout

recept

Yesss, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuw recepten te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA één van haar favorieten. Deze week: eitjes uit de over met pimpernel, zeezout en olijfolie.

Voor 2 personen: 1 el olijfolie • 4 eieren • 2 jonge takjes pimpernel (of platte peterselie of selderijblad) • versgemalen peper • zeezout • 4 sneden geroosterd brood • roomboter

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de olijfolie over de ovenschaaltjes en breek voorzichtig boven elk schaaltje twee eieren. Leg er de pimpernel op en strooi er zeezout over. Bak ze 4 à 5 minuten in de oven of tot het eiwit gestold is en het eigeel nog zacht is. Serveer op toast met roomboter en peper naar smaak.

Ook alvast inspiratie nodig voor morgen? In VIVA 15 vind je ook een heerlijk recept voor een salade van gort, geroosterde sesamzaadjes en oude komijnekaas. Bestel ’t blad hier.