Recept van de week: Gegrild fruit met bruine suiker

gegrild fruit

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: gegrild fruit met bruine suiker.

Voor 2 personen: 3 perziken • 3 bananen • 4½ el donkerbruine basterdsuiker • 1 tl vanille-extract • ¼ tl zoutvlokken • ¼ tl kaneel • 3 el rietsuiker • pecannoten • kokosschaafsel • crème fraîche of vanille-ijs

Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6). Halveer de perziken en verwijder de pitten. Halveer de bananen in de lengte (mét schil). Leg het gehalveerde fruit met de gesneden kant naar boven op een grote diepe bakplaat. Roer in een kom de basterdsuiker, het vanille-extract, zout en de kaneel door elkaar. Verdeel over het fruit en smeer het over de gesneden kanten uit. Bak 20 minuten in de oven. Haal dan uit de oven en schep met een lepel het sap dat in de bakplaat is gelopen over het fruit. Bestrooi met de rietsuiker en zet de grill op de hoogste stand. Gril het fruit 2-5 minuten tot de suiker is gekaramelliseerd; ga tussendoor kijken of het niet aanbrandt. Serveer met de pecannoten, kokos en de crème fraîche of het vanille-ijs.

Inspiratie nodig voor het diner? In VIVA 34 vind je ook een recept voor een salade met gegrilde kip. Je kunt het blad hier online bestellen.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.