Recept van de week: Gegrilde ossenhaas met basilicumsaus

gegrilde ossenhaas

Wie eten bestelt, komt negen van de tien keer uit op pad thai of groene curry. Maar wist je dat je Thais eten ook prima zelf kunt maken? Scoor wat echte Aziatische ingrediënten bij de toko en het is zo gepiept. Hierbij het recept voor: Gegrilde ossenhaas met basilicumsaus en Spaanse pepers.

voor 2 personen: 3 teentjes knoflook • 3 rode Spaanse pepers, evt. zaadjes verwijderd • 2 tl sojasaus • 1 tl basterdsuiker • 1 tl gemalen zwarte peperkorrels • 1 tl nam pla (Thaise vissaus) • 2 el plantaardige olie • handvol blaadjes Thaise basilicum • 250 g ossenhaas • rijst of verse groenten, voor erbij Stamp de knoflook en de Spaanse pepers samen in een vijzel tot een pasta en zet apart. Meng de sojasaus met de basterdsuiker, de peperkorrels en de vissaus in een kleine kom en zet apart. Zet een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Voeg de pasta toe, roerbak een paar sec. en doe dan het sojasausmengsel erbij. Voeg het basilicum toe, schep alles goed om en haal van het vuur. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bak de ossenhaas tot het vlees de gewenste garing heeft (ongeveer 2 min. aan beide kanten voor medium-rare). Snijd de ossenhaas in plakjes en leg op een serveerschaal. Schenk de saus erover en serveer direct met rijst of verse groenten.

Meer inspiratie uit de Thaise keuken opdoen? In VIVA 5 vind je ook de recepten voor Thaise noedelsoep met kip en Gegrilde varkensspiesjes in Thaise marinade. Je kunt het blad online bestellen.