Recept van de week: Geitenkaas in een notenjasje

geitenkaas

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: geitenkaas in een notenjasje

Voor 1 persoon: 15 g hazelnoten • 15 g walnoten • 20 g pistachenoten • 1 tl zeezout • 75 g geitenkaas, in een ronde plak • handjevol havermeel • 1 ei

Verwarm de oven voor op 175 °C. Stamp de noten fijn en meng ze in een diep bord met het zeezout. Bedek de plak geitenkaas met havermeel. Klopt het ei los in een schaal, haal de kaas door het ei en vervolgens door de noten. Verpak de kaas in aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Haal de kaas uit de folie en garneer met wat veldsla.

Nog meer inspiratie nodig? In VIVA 36 vind je ook een recept voor blauwe bessen-hazelnootmuffins. Je kunt het blad hier online bestellen.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.