Recept van de week: Gerookte schelvis in kokosmelk

schelvis

Je hoeft niet met liters room, boter of sauzen in de weer om iets lekkers op tafel te zetten, als de ingrediënten maar vers zijn. Deze gerookte schelvis in kokosmelk is het bewijs.

Voor 2 personen: 2 gerookte schelvisfilets • ½ ui 
• 2 laurierbladeren • 2 kruidnagels • 2 dl droge 
witte wijn • 4 dl kokosroom • 1 el kokosolie • 100 g babyspinazie • 1-2 el dragonblaadjes • roze peperkorrels (ter garnering) • zeezout

Doe de schelvisfilets met de halve ui, laurierbladeren en kruidnagel in een grote koekenpan. Schenk de wijn en kokosroom erbij en pocheer de vis zachtjes zo’n 7 min., tot hij gaar is. Schep de filets met een schuimspaan op een bord en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden. Schuim de kokosroom af en voeg naar smaak zout toe. Giet de vloeistof door een zeef en hou het warm. Smelt in een andere pan 
de kokosolie en voeg de spinazieblaadjes toe. 
Laat ze slinken en goed uitlekken. Verdeel de geslonken spinazie over 2 verwarmde kommen en leg de schelvis erop. Schep de bouillon erover en bestrooi de soep met de dragon en roze peperkorrels. Serveer meteen.

Nog meer inspiratie voor in de keuken? In VIVA 50 vind je ook een recept voor hainankip. Je kunt het blad hier online bestellen of lees het online op Blendle