Recept van de week: gevulde zoete aardappel

zoete aardappel

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: gevulde zoete aardappel!

Onmisbaar bij een barbecue: de gepofte aardappel. Of in dit geval: de gepofte zoete aardappel, lekker met zure room, groene kruiden en zeezout.

Voor 4 porties: 4 zoete aardappelen (of licht kruimige gewone aardappelen) • zure room • versgemalen peper en zeezout • verse koriander of bladpeterselie

Boen de aardappels schoon en wikkel ze goed – dus rondom zonder openingen – in aluminiumfolie, liefst een paar lagen. Leg ze ongeveer een uur in de hete as van je vuur of barbecue, draai ze regelmatig voorzichtig. De aardappels zijn gaar als je er makkelijk met een prikker doorheen kunt prikken. Laat even afkoelen, pel het folie er dan voorzichtig af (heet!) en snij de aardappels open. Serveer met een lik zure room, peper, zout en fijngesneden groene kruiden.

Nog meer inspiratie voor bij de barbecue? In VIVA 18 vind je ook een recept voor gestoomd schelpjes. Het blad ligt nu in de winkel, maar kun je ook HIER online bestellen!