Recept van de week: Groenterösti’s

Je hebt geen spijt 
van alle kerstkransjes, bubbels of oliebollen, maar verse groenten zou je lijf ook wel weer eens leuk vinden. Je zet zo een gezond kunstwerkje op tafel met het recept van deze week: Groenterösti’s.

Voor 4 personen: 600 g aardappels • 250 g pompoen • 2 uien • ½ bosje platte peterselie 
(grof gehakt) • plantaardige olie • zout en peper

Was en/of schil alle groenten. Snij de uien in flinterdunne plakjes en gebruik een juliennesnijder om de aardappels en pompoen te snijden. Meng alle groenten door elkaar. Schep er de helft van de peterselie door en breng op smaak met zout en peper. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Neem een handjevol aardappelmengsel en druk tot een platte rösti. Ga door totdat het mengsel op is. Laat de groenterösti’s voorzichtig op een schuimspaan in de koekenpan met hete olie glijden. Frituur ze en draai 
pas om als de randen goudbruin beginnen te worden. Doe wat extra olie in de koekenpan 
als je de rösti’s in twee porties moet bakken. Laat de rösti’s uitlekken op keukenpapier en 
serveer ze warm. Garneer met de overgebleven peterselie.

Variatietip: vervang de pompoen door zoete aardappel of pastinaak.

Wil je nog even lekker doorsnijden in al die verse groenten? In VIVA 1 vind je ook de recepten voor Courgettespaghetti met garnalen en knoflook en Bo bun 
met gamba’s. Je kunt het blad online bestellen.