Recept van de week: Ijsthee

ijsthee

Barbecue in de planning? Jij neemt 
de limonade wel mee. Die maak je 
heel makkelijk zelf. Van water of sap 
en vers fruit.

Voor ongeveer 1 liter: 500 ml water + 500 ml extra • 2 el theeblaadjes (zwart of groen) • 90 g ruwe rietsuiker • 50 ml vers-geperst citroensap • schijfjes citroen, ter garnering

Breng 500 ml water in een steelpan aan de kook. Voeg de theeblaadjes toe en laat 5 minuten trekken. Zeef de thee en voeg de suiker toe. Laat afkoelen en roer af en toe, zodat de suiker oplost. Voeg de rest van het water en het citroensap toe en zet koel weg. Serveer met ijsklontjes en een schijfje citroen.

Sapje & een hapje

Kok en culinair journalist Tove Nilsson reisde zo’n beetje de hele wereld over op zoek naar alcoholvrije drankjes die perfect passen bij snacks of andere hapjes. In Mexico leerde ze hoe lekker tortillachips met guacamole smaken bij een ijskoude ‘Aqua de Sandia’. In de VS raakte ze verzot op de friszure smaak van komboechathee en in Engeland dronk ze zachte rozenlimonade bij salt & vinegarchips. Tove leerde zelf frisdrank en limonade maken en geeft die kennis nu door in een boek bomvol bijzondere drankjes en verslavend lekkere snacks.
‘Limonade, fris & snacks’ door Tove Nilsson vind je voor € 17,50 bij uitgeverij Good Cook.

De recepten voor kaneellimonade en vlierbes-aardbeienlimonade vind je in VIVA 23. Je kunt het blad online bestellen.