Recept van de week: Kip-quinoasalade

Je hoeft echt geen week lang spinazie-bleekselderijsapjes uit de slowjuicer te persen om je lijf eens goed te ontgiften. Met een 
gevarieerd dieet vol goeie voedingsstoffen kom je al een heel eind. Zo ook met het recept van deze week: Kip-quinoasalade.

Voor 2 personen • 420 calorieën per portie 
2 kipfilets, elk ca. 150 g • 2 takjes verse tijm • 
2 schijfjes citroen • 2 tenen knoflook, met schil geplet • 100 g quinoa • 100 g peultjes • 100 g rucola • 100 g bladspinazie • handje bieslook, grofgehakt • handje bladpeterselie • 4 gedroogde abrikozen, in reepjes • sap van 1 citroen • 1 el koolzaadolie • 1 tl zeezoutvlokken • grofgemalen zwarte peper • zout

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg op elke filet een takje tijm, schijfje citroen en teen knoflook. Rooster 20 min. in de oven. Doe de quinoa met driemaal zo veel water in een pan en breng aan de kook. Voeg zout toe en kook de quinoa in 6-8 min. gaar. Laat uitlekken en afkoelen. Kook de peultjes 2 min., giet ze af en laat afkoelen. Meng de rest van de ingrediënten met de quinoa en peultjes. Snij de kip in repen en meng ze door 
de salade. Serveer deze in één grote kom.

Waar is het goed voor?
Rijk aan vitamine B2, B6, C en E • foliumzuur • kalium • magnesium • ijzer • calcium • vezels Goed voor hart • botten • spijsvertering • geest • weerstand • huid, haar en nagels • vermoeidheid

Nog meer gezond eten? In VIVA 53 vind je ook het recept voor Gestoomde zeebaars met gember, groene chilipeper en paksoi. Je kunt het blad online bestellen.