Recept van de week: Knapperige granaatappel-kip met walnotentabouleh

granaatappel-kip

Doordeweeks moet het misschien snel-snel maar nu het weekend is, hebben we álle tijd om recepten uit te proberen. Deze week: knapperige granaatappel-kip met walnotentabouleh, van foodboxbezorger Marley Spoon!

Voor 2 personen: 1 bosui • 1 citroen • 1 komkommer • 2 tomaten • 2 kippenbouten • 10 gram wit sesamzaad • 20 gram verse munt • 20 gram verse peterselie • 40 gram walnoten • 150 gram bulgur • 50 milliliter granaatappelsiroop • zout • peper • olijfolie

Was de groenten, snijd de tomaten en komkommer in blokjes en de bosui in dunne ringetjes. De munt en de peterselie hak je grof. Doe alles bij elkaar in een kom. Doe 250 milliliter water in een waterkoker of kookpan en breng aan de kook. De kip snijd je in het midden door tweeën. Dep het vlees droog en kruid het met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak het vlees in ca. 15 tot 20 minuten knapperig en bijna gaar.

Doe de bulgur in een kom en giet deze met het gekookte water over. Dek de kom met vershoudfolie af en laat ca. 15 tot 20 minuten wellen. Als niet al het water is opgenomen, giet je het overige water af.

Niets irritanter dan wanneer je kip maakt, de kip gaar is maar het velletje maar niet knapperig wordt. Daarom leg je de kip na 20 minuten bakken omlaag met de huidzijde, leg je er bakpapier op en zet je er iets zwaars (bv. een pan met water) op. Bak de kip in 3 tot 4 minuten knapperig. Vervolgens verwijder je de pan en het papier en voeg je 3/4 van het granaatappelsiroop toe. Kook dit 1 tot 2 minuten en bestrooi met het sesamzaad.

Ondertussen rooster je in een kleine koekenpan op middelhoog vuur de walnoten. Hak ze grof en vermeng ze met de bulgur en de groenten. Pers de citroen erboven uit.

Het overige granaatappelsiroop vermeng je samen met 2 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper tot een dressing. Verdeel dit over de bulgursalade en serveer het samen met de knapperige kip.

Nog meer inspiratie nodig voor het diner? Check VIVA 43 voor het recept van Oekraïens knoflookbrood en Armeense ingelegde groenten.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.