Recept van de week: Kruidenpannenkoekjes met avocado & rucola

kruidenpannenkoekjes

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: kruidenpannenkoekjes met avocado en rucola!

Voor 4 personen: 250 g bloem • 1 snufje zout • 5 eieren • 550 ml melk • 75 ml koolzuurhoudend mineraalwater • 1 handvol gemengde kruiden (bijv. peterselie, citroenmelisse, kervel, bieslook, dragon of koriander) • (geklaarde) boter om in te bakken

Voor de vulling: 2 rijpe avocado’s • sap van ½ citroen • 1 el olijfolie • zout • versgemalen zwarte peper • 1 bosje rucola • 300 g zure room • 100 g crème fraîche • tuinkers voor de garnering

Meng de bloem en het zout beetje bij beetje door de eieren. Voeg de melk toe en klop het geheel stevig met de garde. Giet het mineraalwater erbij en roer weer door. Was de kruiden, schud ze droog, hak ze fijn en schep ze door het beslag. Snij voor de vulling de avocado’s doormidden, verwijder de pitten, snij het vruchtvlees in blokjes en schep het uit de schil. Meng het citroensap met de olijfolie, zout en peper en schep meteen de avocadoblokjes erdoor. Was de rucola en snij de blaadjes grof. Meng de zure room met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak pannenkoekjes van het beslag. Klaar? Bestrijk ze met room en beleg met rucola en avocadoblokjes. Vouw ze daarna dubbel en garneer met tuinkers.

Ook inspiratie nodig voor morgen? In VIVA 20 vind je ook een recept voor koolrabisalade met pinda’s en gebraden eendenborst! Het blad ligt nu in de winkel, of kun je HIER online bestellen.