Recept van de week: Mexicaanse kipburger met guacamole en jalapeños

mexicaanse kipburger

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: Mexicaanse kipburger met guacamole, jalapeños en crème fraîche.

Voor 2 personen, bereidingstijd 1 uur en 20 minuten:
Burgers: 300 g kipgehakt • 10 takjes koriander • ½ rode peper • 2 tenen knoflook • 1 el olijfolie • 1 tl komijn • 1 tl zout * peper (3x draaien)

Topping: 1 avocado • 50 g bruine bonen (of 100 g uit blik – goed afspoelen) • 1 sjalot • ½ citroen • 5 takjes koriander • 1 el olijfolie • ½ rode peper • 1 tomaat • 20 g jalapeños • 1 tl zout • peper (3x draaien)

Saus: 4 el crème fraîche • 2 stengels bosui

Begin met de topping. Week de bruine bonen 24 uur, laat ze daarna 1 uur op laag vuur koken en giet ze af. Voor de saus: meng de crème fraîche met de dungesneden bosui.

Maak guacamole door de avocado, sjalot, het citroensap, de koriander, olijfolie en rode peper te pureren met een vork. Verwijder het vochtige gedeelte van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer de tomaat, bruine bonen, jalapeños en guacamole met zout en peper door elkaar.

Snijd koriander, rode peper en knoflook fijn en meng met het gehakt, de olijfolie, komijn, zout en peper. Maak er twee platte burgers van.

Verhit de grillpan tot hij gloeiend heet is. Gril de burgers ongeveer 4 minuten aan elke kant, totdat ze ook van binnen gaar zijn.

Wil je nog meer inspiratie voor burgers? In VIVA 29 vind je ook een recept voor een zalmburger met groene asperges en truffelmayonaise. Het blad ligt nu in de winkel, of kun je HIER online bestellen.