Recept van de week: No-bake chocoladetaart van Jet van Nieuwkerk

chocoladetaart jet van nieuwkerk

Van een verslavend lekkere snack tot een smeuïge chocotaart: Jet van Nieuwkerk snapt dat gezond eten en comfort food best samen kunnen gaan. In haar nieuwe boek ‘Tips van Jet’ vind je deze en nog
 29 toprecepten.

Beeld Mitchell van Voorbergen

Benodigdheden (voor 20 personen)

100 g blanke amandelen • 250 g medjouldadels • 100 g rauwe cacao • 160 ml ahornsiroop • 2 sinaasappels, de rasp en het sap • 200 ml gesmolten kokosolie • 1 limoen, de rasp • snuf zeezout

Zo doe je het

Maal de amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg daarna de dadels (zonder pit) toe. Mix totdat er een plakkerig deeg ontstaat. Druk het deeg in een taartvorm (24 cm) en zet die weg in de vriezer. Doe voor de chocoladetopping de overige ingrediënten (hou wat sinaasappel- en limoenrasp apart) in een keukenmachine en meng die tot een mooi glad geheel. Laat de keukenmachine zeker 5 minuten draaien. Stort het mengsel op de bodem en laat de taart 1 nacht in de ijskast opstijven. Oké, 4 uurtjes dan, maar hij moet wel écht goed hard zijn. Versier de taart met de rest van de sinaasappelrasp, limoenrasp en wat grof zeezout.

Tip van Jet

“Deze rauwe taart gaat dan wel niet in de oven, je hebt toch geduld nodig voordat je hem kunt eten. Een goed moment om je vriendinnen uit te nodigen en even alles eruit te roepen wat je dwarszit, om daarná te kunnen proosten met een stuk goddelijke taart. Op het leven.”

Meer recepten vind je in Jets nieuwe boek ‘Tips van Jet’. Het boek winnen? Klik hier!

Dit recept is ook te vinden in VIVA 4, waar we ook met Jet spreken over haar boek. De editie van VIVA ligt nu in de winkel of kan je hieronder bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «