Recept van de week: Pizza met 
beenham

Geen kwaad woord over margherita’s en stagioni’s, maar zelfs klassiekers gaan op een gegeven moment vervelen. Gelukkig maak je heel makkelijk 
pizza’s van eigen deeg. Die er ook nog eens heel exquise uitzien met toppings als pittige mosterd, gekonfijte tomaatjes en aubergine. Ook bij het recept van deze week: Pizza met beenham.

1 portie pizzadeeg (zie basisrecept) • 200 g room (met 40% vetgehalte) • 80 g pittige, gladde 
mosterd (bijvoorbeeld Tierenteyn of Mostaard 
Wostyn) • 120 g ricotta • 120 g mozzarella di bufala • 1 krop ijsbergsla • 4 plakken beenham • 2 g vers-gemalen zeezout

Klop de room lobbig. Schep voorzichtig de mosterd en het zeezout er doorheen, en roer goed door. Laat de ricotta even uitlekken en snij ’m in stukjes. Snij de mozzarella in dunne plakken. Was de sla en snij de bladeren in lange repen.
Verwarm de oven voor op 250 °C (of de maximumtemperatuur). Trek het deeg met je handen uit 
elkaar totdat het ongeveer 1 cm dik is. Rol het deeg dun uit met een deegroller – gebruik voldoende bloem, zodat het deeg niet blijft plakken. Verdeel eerst de mozzarella over de bodem en leg ﷯dan de plakken beenham er op. Bak de pizza in ongeveer 
8 minuten goudbruin in de oven. Maak de pizza af met de ricotta, mosterdcrème en blaadjes sla.

In VIVA 3 vind je ook het recept voor Pizza met gekonfijte tomaatjes en salie en Pizza met courgette en aubergine. Je kunt het blad online bestellen.