Recept van de week: Risottoburger

risottoburger

Doodzonde, dat een derde van ons eten in de biobak belandt. Dat vindt ook VIVA400’s Daisy Scholte. Met haar recyclerecepten tover je de restjes van vandaag om tot tophap 
voor morgen. Zoals deze risottoburger.

De burger is een favorietje van Daisy: “Dit is een van mijn favo 
restjesrecepten. Ik vind dit zó lekker 
dat ik eigenlijk alleen maar risotto eet 
om de volgende dag deze burgers te 
kunnen maken.”

Benodigdheden (voor 2 burgers): 1 ei • 20 g bloem • 200 g restjes risotto • 5 el broodkruimels of 
paneermeel • 2 el olie • 2 broodjes • handje sla • naar keuze: saus en garnering

Zo maak je het: Klop het ei in een bakje en zet apart. Kneed de bloem door de risotto en giet er steeds een beetje ei bij. De risotto moet plakkerig genoeg zijn om er burgers van te kneden. Is de risotto te nat? Doe er 
dan een beetje bloem bij. Als de risotto 
te droog is, voeg je nog wat ei toe. Vorm van het risottomengsel twee stevige 
ballen en druk ze voorzichtig plat tot je mooie burgers hebt. Druk eventueel de zijkanten nog even aan. Verhit de olie in een koekenpan. Dip de burgers aan beide kanten in de broodkruimels en bak ze goudbruin. Serveer de risottoburgers op een broodje met wat sla en eventueel een saus en garnering die past bij de smaak van de risotto.

Meer recepten van Daisy vind je in haar boek ‘Lekker koken met restjes’ (vanaf februari verkrijgbaar, reserveer ‘m alvast hier) en in VIVA 2. Deze editie ligt nu in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «