Recept van de week: Salade van jonge spinazie, bresaola, appel & noten

recept

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: salade van jonge spinazie, bresaola, appel en noten.

Bijgerecht voor 4 personen: 40 g gepelde hele amandelen • 20 gepelde pistachenoten • zout en peper • 1 groene appel, ontdaan van klokhuis • 3 el extra vergine olijfolie • 1 el balsamicoazijn • 80 g jonge spinazie • 50 g geraspte Parmezaanse kaas of belegen pecorino • 50 g dungesneden bresaola (gerookte ossenhaas), heel of in dunne reepjes gesneden

Rooster de amandelen en pistachenoten in een koekenpan zonder olie of boter op matig vuur licht goudbruin. Bestrooi ze met zout en zet apart. Snijd de appel in 10-12 schijfjes. Meng de olie met de balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Doe de appel, spinazie, kaas en bresaola in een grote kom, schenk de dressing erover en breng eventueel op smaak met nog wat zout en peper. Meng goed door elkaar en serveer direct.

Ook inspiratie nodig voor morgen? In VIVA 19 vind je ook een recept voor penne met garnalen, room en tomaat! Het blad ligt nu in de winkel, of kun je HIER online bestellen.