Recept van de week: Spaanse tortilla met courgette en manchego

tortilla

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: Spaanse tortilla met courgette en manchego.

Voor 6 personen, lichte lunch: 750 g courgette, in dunne plakjes • 2 el olijfolie • 3 biologische eieren • zeezout en versgemalen zwarte peper • 100 g manchego, feta of andere pittige kaas, in kleine blokjes

Verwarm een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg 1 el olijfolie toe en bak hierin de courgette. Bestrooi de courgetteplakken met een beetje zout en peper en bak ze zacht en goudbruin terwijl je ze geregeld omschept. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Breek de eieren boven een grote kom en klop ze met een beetje zout en peper goed los. Roer de courgette en de kaas door de eieren tot de courgette aan alle kanten met het eimengsel is bedekt. Zet de pan weer op het vuur en voeg de resterende olijfolie toe. Schep het eimengsel in de pan en bak de onderkant van de tortilla mooi goudbruin, terwijl je af en toe de randen losmaakt; als je met de pan schudt, moet de tortilla meebewegen. Zet de pan onder de grill en rooster de tortilla tot het ei goed gaar is en de bovenkant goudbruine vlekken heeft. Schep de tortilla voorzichtig uit de pan en laat ’m afkoelen. Serveer warm of koud in punten.

Ook inspiratie nodig voor morgen? In VIVA 23 vind je ook een recept voor gevulde paprika. Het blad ligt nu in de winkel, of kun je HIER online bestellen.