Recept van de week: Speltsalade met komkommer en nigellazaadjes

speltsalade

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: speltsalade met komkommer en nigellazaadjes.

Voor 4 personen: 200 g spelt • ½ tl fijn zeezout • 2 el koudgeperste olijfolie • 1 el witte balsamicoazijn • geraspte schil van 1 biologische citroen • snufje zeezout • 1 kleine rode ui, in ringen • 20 g verse dille, gehakt • 1 komkommer • 2 el nigellazaadjes • 150 g feta • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

Doe de spelt en het zout met 450 ml water in een pan. Breng het water aan de kook en zet het vuur lager. Laat de spelt ongeveer 20 minuten koken tot de korrels gaar zijn en het water is geabsorbeerd. Doe de spelt in een grote kom.

Klop de olijfolie, azijn, citroenrasp en het zout door elkaar. Giet de helft van de dressing over de warme spelt. Hussel en voeg de rode ui en de dille toe en hussel nogmaals. Snij de komkommer met een dunschiller of mandoline in de lengte in dunne repen en voeg toe. Giet de rest van de dressing erover, hussel en voeg de nigellazaadjes toe. Verkruimel de feta boven de salade en spatel die er voorzichtig door. Breng op smaak met zout en peper.

Wil je nog meer inspiratie? In VIVA 26 vind je ook een recept voor wortelsalade met gegrilde maïs. Het blad ligt nu in de winkel, of kun je HIER online bestellen.