Recept van de week: Tessmanian Devil

Shaken, stirred of built, het blijft een kwestie van drank 
in de goede verhoudingen en 
lekker veel ijs. En dan mixen maar. Met dit recept van ‘world’s best female bartender’ Tess Posthumus doe je dat uit de losse pols. Cocktails, anyone?

Tessmanian devil

Voor 1 cocktail: 30 ml gin • 30 ml Lillet Blanc • 30 ml Strega-likeur • 30 ml citroensap • scheutje Creole Bitters • scheutje tabasco • snufje cayennepeper

Methode: shake • glas: martini • garnering: 2 rode chilipepers

Doe de gin, Lillet Blanc, Strega, het citroensap, de Creole Bitters, tabasco en cayennepeper in een metalen shaker. Vul de shaker met ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail in het martiniglas, maak als garnering twee hoorntjes van de chilipepers.

The winner shakes it all

Tess Posthumus overwoog een carrière als ranger in Afrika, maar belandde uiteindelijk 
in de bediening van Door 74 in Amsterdam. In juni 2015 werd ze Nederlandse bartender van het 
jaar en veroverde in Kaapstad de titel ‘world’s best female bartender’.

Wij spraken de cocktailkoningin over haar uit de hand gelopen hobby en vroegen haar naar de ultieme cocktailtips. Je leest het interview hier.

In VIVA 26 vind je nog drie andere cocktailrecepten van Tess. Het blad kun je hier online bestellen. Je kunt de recepten ook bekijken op Blendle.