Recept van de week: Wortelhummus

wortelhummus

Groente, fruit,
peulvruchten, granen en noten: 
meer heb je niet nodig als je jezelf trakteert op een lekker bordje 
vega-energie. Zo maak je zelf een bakje wortelhummus.

Basisrecept voor 1 bakje hummus: 
200 g kikkererwten, gekookt • 2 el olijfolie • sap van een ½ citroen • 1 teen knoflook •
 1 el tahini • 1 tl komijnpoeder • 1 tl paprikapoeder • zout, peper en chilivlokken

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een gladde massa. Proef en pas de smaak aan met extra kruiden of citroensap. Is de hummus te dik? Doe er dan wat olijfolie of water bij.

Voor de wortelhummus voeg je de volgende ingrediënten toe aan de basishummus, wanneer je er een gladde massa van maakt: • 1 winterpeen, in blokjes • 1 tl ras el hanout • 1 el olijfolie.

Bak de winterpeen in een koekenpan met wat olijfolie gedurende 10-15 min. tot deze bruin 
begint te kleuren.

Mega vega

Isabel Boerdam stopte op haar negende met vlees eten en stapte over op vegetarische gerechten. Haar eerste kookboek is een verzameling van de recepten die ze dagelijks post op haar blog ‘De hippe vegetariër’. In 
haar boek vind je zeven dagmenu’s met tips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. ‘De hippe vegetariër’ van Isabel Boerdam kost bij Uitgeverij Brandt.

Nog meer vega? In VIVA 17 vind je de recepten voor bonenhummus. rode bietenhummus, paprika-tomaathummus, pompoenhummus en granenpap. Je kunt het blad online bestellen.