Recept van de week: Zoete omelet met citroen & maanzaad

zoete omelet

Yes, het is weekend! Dat betekent tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Elke zaterdag deelt VIVA haar favoriete recept. Deze week: zoete omelet met citroen & maanzaad.

Voor 1 persoon: 2 biologische eieren • snufje zeezout • 1 royale theelepel ahornsiroop, plus wat extra als garnering • geraspte schil van ¼ biologische citroen, plus wat extra als garnering •1 theelepel maanzaad • 1 theelepel kokosolie • 1 flinke dot yoghurt • handje verse blauwe bessen

Breek de eieren in een kleine kom en klop ze tot ze licht en luchtig zijn: hoe luchtiger de eieren, hoe luchtiger je omelet. Meng dan het zout, de siroop, citroenrasp en de helft van het maanzaad erdoor. Zet een kleine koekenpan op matig vuur. Doe de kokosolie in de hete pan en verspreid met een platte houten spatel over de bodem. Schenk het eiermengsel in de pan en kantel de pan om het mengsel over de hele bodem te laten lopen – er mogen geen gaatjes in ontstaan. Blijf de pan kantelen tot het eiermengsel is gestold. Draai de omelet nu voorzichtig om – de tweede kant heeft maar zo’n 30 seconden nodig. Laat de omelet voorzichtig uit de pan op een bord glijden. Schep je favoriete yoghurt erover en maak het ontbijt af met blauwe bessen en een laatste scheutje ahornsiroop. Strooi er dan nog wat citroenrasp en maanzaad over. Warm opeten!

Wil je nog meer inspiratie? In VIVA 24 vind je ook een recept voor lentecourgette met boerenkoolpesto. Het blad ligt nu in de winkel, of kun je HIER online bestellen.