Recept van de week: Chicks love foods’ lasagne

chicks love food lasagne

Maak je burger de avond van tevoren klaar, gooi je lunch in een pot of trek na je lange werkdag die masterlasagne in porties
uit de vriezer. Zo geprept: Nina en Elise, a.k.a. Chickslovefood, hebben er de recepten voor.

Tekst Babs Jansen | Beeld Harold Pereira (recept) en Mariët Mons (portret)

Spinazie-
ricottalasagne

Voor 2 personen: 2 tenen knoflook, 
geperst • 600 g verse spinazie • 350 g ricotta • 4 lasagnebladen • 100 g Grana Padano

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de knoflook in een scheutje olie 2 minuten in een koekenpan op laag vuur. Zet het vuur half hoog en voeg beetje bij beetje de spinazie toe, tot – na zo’n 10 
minuten – alles geslonken is en goed in 
de pan past. Roer ondertussen de ricotta samen met een flinke snuf peper en zout los met een vork in een kommetje. Doe 
de spinazie in een zeef en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Schep in een kom, bestrooi met wat peper en zout en roer door met een vork. Verdeel de 
spinazie in 3 gelijke delen en verdeel het eerste deel over de bodem van een ovenschaal. Leg er 2 lasagnebladen op met daarop het tweede laagje spinazie en de helft van de ricotta. Dek af met de overige lasagnebladen en maak af met de derde laag spinazie, de tweede helft van de 
ricotta en ten slotte een laagje geraspte Grana Padano. Zet de schaal in de oven en bak in zo’n 30 minuten goudbruin en gaar. Laat een kwartier staan, zodat de 
lasagne steviger wordt en snij dan aan.

copy-of-monsphotographyxclf-coverdag-25

Hoe prep je het?

Maak deze lasagne de avond van tevoren óf diezelfde ochtend, maar bak ’m nog niet af. Bewaar in de koelkast en schuif hem ’s avonds de oven in. Ook kun je de afgekoelde lasagneschotel prima invriezen. Snij de lasagne in stukken en bewaar in diepvriesbakjes in je vriezer. Zin in een stuk lasagne? Laat ontdooien, stop 10 
minuten in een voorverwarmde oven 
(op 200°C) en hij is ready to eat.

Minder is meer

Ook moe van kookboeken met een waslijst aan ingrediënten? Nina en Elise van Chickslovefood hebben 
5 or less-recepten die smaken naar meer, maar echt maar vijf ingrediënten tellen. Nina: “Ik verbaas me er 
nog vaak over dat je met zó weinig ingrediënten belachelijk lekkere dingen kunt maken. Deze lasagne is een goed voorbeeld. Als je het resultaat ziet – en proeft – denk je dat het een culinair hoogstandje is. Maar nee hoor, haal vijf dingen uit de supermarkt en je hebt zo een flinke portie eersteklas comfortfood in elkaar gedraaid.”

Meer preppen met Nina en Elise van Chickslovefood? Je vind meer recepten in VIVA 47, van 23 tot 30 november in de winkel of bestel ‘m hier. Uit het boek: ‘Chickslovefood, het meal planning-kookboek’ door Nina de Bruijn en Elise Gruppen (Nieuw Amsterdam € 19,99) 

9789046821312.pcovr.01.chickslovefood.indd