Recept van de week: Gepocheerde peer met pistachezand

gepocheerde peer

Als het aan chef Alain 
Caron ligt, zetten we met kerst de Franse keuken op 
tafel. Gegarandeerde oh la la la’s aan de kerstdis.

Voor 4 personen: 4 stevige handperen, Doyenne du Comice • 1 biologische sinaasappel • 1 biologische citroen • 750 ml water • 400 g rietsuiker • 8 steranijs • 1 kaneelstokje • 1 vanillestokje • 1 laurierblad • 200 g pistachenoten, fijngemalen

Schil de peren met een dunschiller, laat daarbij het steeltje eraan en snijd aan de onderkant een stukje klokhuis weg. Schil de sinaasappel en de citroen met een dunschiller en pers het sap eruit. Breng het water in een grote pan aan de kook met de suiker, steranijs, het kaneelstokje, vanillestokje, laurierblad, de sinaasappel- en citroenschil en het sinaasappel- en citroensap. Draai het vuur laag als de suiker helemaal is opgelost en doe de peren erin. Laat het geheel zachtjes 30 minuten op het vuur staan. Controleer of de peren zacht zijn, maar ze laat ze niet pappig worden. Neem de peren uit het vocht en laat ze uitlekken.
Kook het vocht in tot siroop en haal de siroop door een zeef. Schenk een laagje siroop in de borden. Rol de peren door de pistache zodat ze helemaal bedekt zijn en zet ze rechtop in de siroop.

Meer recepten van Alain Caron vind je in VIVA 50. De editie ligt nu in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «