Recept van de week: Marokkaanse Snickers

Een mooie zomeravond verdient een mezze: Arabische hapjes die je zo in elkaar flanst en deelt met de rest. Tegen Marokkaanse snickers zeg je nou eenmaal geen nee.

Productie: Celine The | Foto’s: Saskia Lelieveld

1 vanillestokje • 500 g gezouten pinda’s 
• 300 g biscuits • 1 blikje gecondenseerde melk • 3 el poedersuiker • 1 tl kaneel-poeder • 400 g pure chocolade • 100 g witte chocolade

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maal de pinda’s en biscuits fijn en meng met de gecondenseerde melk, poedersuiker, merg van het vanillestokje en het kaneelpoeder. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en druk goed aan. Smelt de pure chocolade au bain-marie en smeer de chocolade over het mengsel. Smelt daarna de witte chocolade en schep het in een spuitzakje. Knip de punt van het spuitzakje af en maak lange strepen over de pure chocolade. Veeg nu met een satéprikker in tegengestelde richting van de witte chocoladestrepen: eerst van boven naar beneden en dan van beneden naar boven, zodat je een mooi motief krijgt. Laat de chocolade stollen in de koelkast. Snij de koekjes in rechthoeken en leg ze in mooie papieren bakvormpjes.

Bedankt, mam

Als 24Kitchen-chef probeert Mounir Toub al jaren kijkers te inspireren net zo van 
de Arabische keuken 
te gaan houden als hijzelf. De Brabander met Marokkaanse roots heeft zijn passie voor koken en eten aan zijn moeder te danken, zijn grote kookidool. Hij heeft ‘Mijn Arabische keuken’, zijn eerste kookboek, dan ook aan haar opgedragen. Het staat vol klassiekers, maar ook eigen ‘Toub-vondsten’ zoals de Mocroburger, lamsrack met dukkah en Marokkaanse snickers. ‘Mijn Arabische keuken’ kost 29,99 bij uitgeverij Carrera.