Recept van de week: Pompoensalade met sriracha-yoghurt

pompoensalade

No more ondefinieerbare knabbel-en-babbelgroenten in je salade. Deze superverse, kleurrijke pompoensalade eet je – echt – voor je plezier.

Benodigdheden (voor 4 personen): 2 kleine flespompoenen, geschild en in parten • 2 kleine rode uien, in vieren maar niet helemaal doorgesneden • 1 el koolzaadolie • 1 tl komijnpoeder • 1 tl rode chilivlokken • 1 tl gerookte-paprikapoeder • 2 venkelknollen, in dunne plakjes • 400 g puylinzen, afgespoeld en uitgelekt • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt

Voor de koriandersalsa: 2 el extra vergine olijfolie • flinke hand korianderblad, plus wat extra voor de garnering • 1 groene chilipeper, fijngehakt • rasp en sap van 1 limoen • zeezout

Voor de sriracha-yoghurt: 6 el yoghurt
 • 1 tl pikante sriracha (Thaise hete chilisaus)
 • zeezout en versgemalen zwarte peper

Zo doe je het 

1. Verhit de oven tot 200 °C (180 °C hetelucht).
2. Doe de pompoenen en rode uien in een grote braadslee en bedruppel ze met olie. Bestrooi ze met de komijn, de chilivlokken en het gerookte-paprikapoeder en meng goed. Zet alles 45 minuten in de oven, of tot de pompoen gaar en een beetje gekaramelliseerd is.
3. Maak intussen de salsa. Pureer de olie, koriander, chilipeper en limoenrasp en -sap in een keukenmachine (met een staafmixer lukt het ook). Maak de sriracha-yoghurt door de yoghurt en de pikante saus te mengen. Roer er zout en peper door en houd apart.
4. Meng de venkel, linzen en kikkererwten in een grote kom en roer er de helft van de koriandersalsa door.
5. Verdeel het venkel-linzen-kikkererwtenmengsel over 4 borden en leg er de pompoen en uien op. Schep er een lepel sriracha-yoghurt en verdeel de rest van de koriandersalsa erover. Bestrooi alles met korianderblad.

Meer groene recepten vind je in het boek Vers!  van Donal Skehan (uitgeverij Nieuw Amsterdam, € 24,99) en in VIVA 3. Deze editie ligt nu in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»Bestel VIVA online | Klik hier «