Recept van de week: Wentelteefjes van 
krentenbrood met 
chocola en banaan

Suiker lijkt zo’n beetje verboden. Maar af en toe decadent uit de band springen is best gezond. Want je wórdt er toch gelukkig van. En zeker van dit recept voor wentelteefjes.

Voor 4 personen
3 middelgrote eieren • 1 el slagroom 
• 1 el honing • 1 tl vanille-extract • 1 tl kaneel • ½ tl kardemom 
• ½ tl gember • 4 plakken oud krentenbrood (zonder spijs) 
• 25 g roomboter, om te bakken • 1 rijpe banaan • 75 g pure chocola, gesmolten • koekenpan

Maak eerst het beslag voor de wentelteefjes door de eieren te mengen met de slagroom, honing, vanille-extract en specerijen. Leg hier de vier plakken brood één voor één in, laat ze het mengsel even goed opzuigen. Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes om en 
om bruin. Serveer met de plakjes banaan en druppel er 
de gesmolten chocola over. Chocola smelt je het beste 
au bain-marie. Zet een pannetje met wat water op, breng het aan de kook en doe de chocola in een hittebestendige kom. Laat ’m smelten boven het pannetje met water.

Meer zoete recepten vind je in VIVA 46. Je kunt ze vinden op Blendle, maar de editie ligt ook nu in de winkel. Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»Bestel VIVA online | Klik hier «