Rode wijn goed voor je darmen

rode wijn goed

Alcohol drinken is het nieuwe roken. Een veelheid aan studies wijst uit dat alcohol niet de beste vriend is voor je lichaam. Toch concludeert nieuw onderzoek dat rode wijn je darmflora laat floreren.

Het Londonse King’s Collage deed onderzoek onder tweelingen die in de VS, Engeland en Nederland wonen. De darmflora van rode wijn drinkers bleek in betere staat te zijn dan het spijsverteringskanaal van de deelnemers die geen rode wijn dronken. 

Santé

Nu is dit niet een excuus om dagelijks een flesje rode wijn leeg te lurken, een glaasje eens in de twee dagen does the trick. Dat rode wijn goed is voor je darmen, komt doordat wijn resveratrol bevat. Dit is een stof die in druivenschillen zit.

Radar gaat eerder kritisch op deze stof in, daarover kun je hier lezen. Alles in ogenschouw genomen is maximaal 1 glas om de twee dagen waarschijnlijk het gezondste om te doen. Als je van een glaasje houdt tenminste.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Welingelichtekringen.nl | Beeld: Unsplash
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.