Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Oeps: we drinken rode wijn dus altijd al verkeerd

rode wijn

Rode wijn. Jup, we love it. Heerlijk bij een stukje vlees, een kaasje of simpelweg als borrel. We weten welke wijn ons het meest aanspreekt en welk wijnjaar het beste is. Maar er is een ding waarin we ons altijd vergist hebben…

 

De Sydney Wine Academy heeft namelijk een onderzoek gedaan naar de temperatuur van wijn. Het team van wijnexperts heeft over de hele wereld zijn vaardigheden opgedaan. En wat blijkt: zo’n 82 procent van de mensen drinkt rode wijn op kamertemperatuur. Goed toch, zou je zeggen? Niet dus: dat is eigenlijk helemaal de verkeerde manier.

Maar hoe moet het dan wel?

Rode wijn hoort geserveerd te worden op een temperatuur tussen de 12 en 18 graden. Doordat de wijn wat koeler is, zou de smaak meer in balans zijn. Plaats die rode wijnflessen dus héél even in de koelkast voordat je ze tijdens het kerstdiner serveert.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron ELLE | Beeld iStock