Romig en verkoelend: zo maak je alcoholische ijsjes

licor 43 ijs

Oké, toegegeven: hier op de redactie zijn we best een beetje Licor 43-verslaafd. Toen we erachter kwamen dat er een recept bestaat voor ijsjes met de Orochata-variant, waren we dan ook niet meer te houden. Inmiddels hebben we het ijs hier zelf geproefd en kunnen we met zekerheid zeggen: dit is ’n blijvertje.

Natuurlijk willen we – vooral met dit weer – ook jou het recept niet ontnemen. Komt ie!

Lees ook: Cocktail op een stokje: zo maak je Licor 43-ijs

Dit heb je nodig voor vier Orochata-ijsjes:

70 ml Licor 43 Orochata • 50 ml water • 100 ml melk • 70 ml room • 20 gram witte basterdsuiker • snufje kaneel • ijsvormpjes

Zo maak je ze:

  1. Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom.
  2. Klop het geheel met een garde totdat er een egale en romige structuur ontstaat.
  3. Giet het geheel in de ijsvormpjes en doe deze gedurende een nacht in de diepvries. 

Gratis tip: Voor wat extra kleur in je ijsje, kun je ook nog een aardbei in partjes snijden en deze toevoegen.

Cheers!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

airfryer

Beeld: Licor 43

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.