Cultuur happen met een lekkere Salaath Afghani

salaateh-afghani

Een uitstapje naar de Afghaanse keuken is verrassend lekker. Denk: kruidige smaken met een frisse twist. Het heerlijke recept voor een Salaath Afghani.

Salaath Afghani

Voor 4 personen

  • 1 grote rode ui, gehalveerd en in ringen
  • 2 grote tomaten, in stukjes
  • 2 komkommers, in stukjes
  • 8 tot 10 radijsjes, schoongemaakt, in plakjes, in vieren
  • handvol verse korianderblaadjes, grof gehakt
  • handvol verse muntblaadjes, grof gehakt
  • 1 verse lange groene chilipeper, in ringen
  • 2 kropjes romainesla, fijngehakt
  • 4 bosuien, in ringen
  • 2 limoenen, gehalveerd en uitgeperst, plus extra partjes, om te garneren

salaateh-afghani

Doe alle ingrediënten, behalve de limoenen, in een grote kom en schep alles om. Meng het limoensap met 1 tl zout en druppel over de salade. Leg de extra limoenpartjes er op.

Lees ook
Lente op je bord: Mexicaanse salade met koriander en limoentofoe

De Afghaanse keuken

Wie niet bekend is met de Afghaanse keuken, krijgt in Parwana een perfect inkijkje in de cultuur én traditionele gerechten. De rode draad door het boek is de familie Ayubi, die met hun restaurant in het Australische Adelaide de smaken, geuren en gewoonten van de Afghaanse keuken hoopt door te geven. Met dit kookboek heeft dochter Durkhanai precies dezelfde missie.

€ 27,99 Uitgeverij Becht

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?